Още едно интервю с Джули Плек за финала

Отново съдържа спойлери!

Предполагах, че кръвта на Клаус ще е лекът за вълчето ухапване на Деймън, защото знаех, че Деймън не може да умре. Но никога не ми е хрумвало, че Стефан ще стане помощник на Клаус в замяна на това. Колко отдавна знаехте как ще свърши сезона с убединяването на Клаус и Стефан?

От доста време. По същия начин както последните два сезона бяха голямо пъуване на Деймън, докато той приема човечността си и нещата които мрази най-силно в себе си, сега Стефан се бори с това, което той мрази най-силно в миналото си и е изправен срешу това. Той един вид е ударен от собствената си пристрастеност. А сега жертва това, от което се нуждае най-много, което беше неговата сила, свободна воля срещу проблема, който има.


Той пиеше от кръвта на Елена, за да изгради поносимост към човешка кръв, но очевидно не достатъчно.

Има мярка, а след това непрекъсната злоупотреба. Мисля, че видяхме началото как Стефан прекрачва към това.

Хареса ми тази сцена с него на пода. Беше все едно той е лошо куче, което тъкмо е изяло пет торби с храна.

Вероятно най-щастливия ден за Пол Уесли на снимачната площадка беше да се върне към тази страна на Стефан и да знае, че това е началото на голямо пътуване за него и за този герой, който започва наистина да се връща към пътя, причинил му най-голяма скръб в сърцето и ума му за 145 години.

Щях да те питам каква беше реакцията на Пол от това?

Той е толкова забавен. Седеше с мен по рано този сезон и каза: „Искам с теб да си поговорим наистина сериозно.“ А аз казах: „Ъх.“, Той: „Стефан е чудесен като герой, възхитителен е, почтен и харесвам това в него. Но като актьор, имам усещането, че ще е хубаво, ако го поочерним малко.“ Аз казах: „Ъх, ъх.“ [Смее се] Беше страхотно. Как той започва да чувства как Стефан не може да сгреши, изграждахме този засилен героизъм в Стефа с месеци, знаейки накъде отиваме с това.

 Катрин се опита да накара Елена да се почувства зле накраяя, все едно Стефан се е отказал от живота си, за да спаси Деймън. Но Елена не може да е гневна, нали, защото тя изкара цял сезон, опитвайки се да жертва себе си – и бъдещето си със Стефан – за да спаси смейството и приятелите си?

Катрин просто беше малко мръсна кучка. Хареса ми изражението на лицето й, когато казва: „Сигурна ли си, че те е грижа?“ Толкова сладко забавно заради затрудненото положение, като котката, която изяде канарчето. На нея това й харесва. Елена, боже мой,  ако не е гняв, ще е вина.

Катрин донесе избавлението на Деймън – предполага се, трябва да вярваме че наистина го е обичала, на някакво равнище, както тя каза?

Мисля за всяко ниво, на което Катрин е способна да е загрижена за някой друг освен за себе си. По нейния си начин – по открито и силно със Стефа, но по спокойно с Деймън – тя е допуснала и двамарта съвсем малко до сърцето си. Единият повече от другия. Давайки на Деймън шансът му за живот, това е много нетипично поведение за Катрин. Харесва ми, че го направи. Докато това въобще не означава, че сега е добро момиче –  нея все още я е грижа за едно – тя заобиколи от маршрута на бягството си, за да му върне това, което взе от него в началото на сезона, когато му каза: „Винаги е бил Стефан, никога не съм те обичала.“ Тя поправяше тази рана, което спорерд мен е чудесно.

Значи знаем, че Катрин е бегълка и, че Клаус каза на Стефан, че ще му помогне да я хване. Означава ли това, че част от трети сезон ще се развива извън Мистик Фолс?

Нямам представа. Този въпрос ще се обсъжда щом се върмем в стаята на сценаристите. Но определено тя получи свободата си, която искаше от известно време и ще видим колко ще продължи.

Да минем към сцената с Деймън на смъртно легло – това беше красиво не само защото ни върна към момента, когато Деймън държа Роуз в леглото си, докато тя умираше, но също и защото, поне според мен, оставихте Елена и Деймън да имат истински момент, без се стигне тя да каже: „И аз те обичам.“

Елена, както знаем, е един от най-състрадателните хора в сериала – ако не и най-състрадателната. Това е нейното слабо място, колко много я е грижа за останалите. Така че обхвата на загрижеността й към определени хора винаги ще бъде борба за нея. В този момент, Деймън имаше нужда от прошката и любовта й, а тя имаше нужда да му ги даде. За нея беше много чисто. Много неща се случиха в този момент и трети сезон ще бъде за проучването какво означава това за нея, за деймън и със сигурнос за връзката Деймън-Елена-Стефан.

Мисля си, че Деймън и Елена ще се опитат да открият Илайджа, за да им помогне да се доберат до Клаус и Стефан. Можем ли да кажем, че ще видим Илайджа отново?

Лично аз смятам, че светът ще е едно много тъжно място, ако в „Дневниците на вамира“ никога не се види отново Даниел Гилийс като Илайджа. Обичам го. Докато не започнем творчески да разговаряме за трети сезон, мога да кажа само това.

Към Джеръми… Значи сега той може да вижда мъртви хора? Или само бившите си приятелки, защото Бони каза надуховете на вещиците, че го обича и те й помогнаха да го възкреси?

Всичко, което мога да кажа за това е: на Бони й казаха, че когато използва този вид магия, за да направи нещо, което е против законите на природата, ще има последствия. Просто надникнахме съвсем леко какви са тези последици. За нея невъобразимите последствия са си стрували. Сега, ако Ана остане наоколо, в света на Джеръми или по какъвто и да е друг начин, тогава в добавка към свръхестествените резултати, очевидно, ще има и романтични резултати. Поставяме любовния триъгълник на напълно ново ниво. Без съмнение, това е история, която подготвя публиката ни за напълно нов елемент от това, което ще правим в този сериал.

Знам колко бяхте разстроени с Кевин Уилямсън, когато загубихме Ана в миналогодишния финал. Харесва ми, как намерихте начин да върнете тези две героини и беше напълно неочаквано. Беше ли това идея, която е хрумнала на някой, когато започвахте историята за този епизод?

Не, държахме това в задния си джоб почти цялата година.

Ще се премести ли Аларик при Джеръми и Елена сега? Това се надяваам.

Мисля, че това, което казваме в края на епизода е, че представяме нова драма, която е семейна динамика между Аларик, Джеръми и Елена. Не знам дали самият той е готов за това като герой. Може да се съгласи от задължение, или от емоционална привързаност, или да побегне. Кой знае? Но това опрерделено е въпрос, който ще бъде зададен, когато се завърнем „Ти нашият нов татко ли си?“ [Смее се]

Колко отдавна ви хрумна идеята? Защото всичко, което си мислехме, когато тялото на Аларик бе превзето от Клаус, беше че Мат Дейвис беше чудесен. Хубаво е, че преживя всиочко това, и сега, теоретично, се превръща в в неразделна част от историята.

В главите ни, искахме да започнем да изгражадаме тази динамика в началото на втори сезон. Докато връзката между Аларик и Джена се засилваше искахме да видим зараждащо се приятелство поне между Аларик и Джеръми, ако не с цялото семейство. А имаше и една част от историята, че за съжаление, всеки път трябваше да добавяме върколак или хибрид в бъркотията. Не стана така, както искахме. Така че, това е ново начало за Аларик и открива платформа за героя му да продължи напред и най-накрая ще използваме героя колкото можем повече – не само този – защото Мат Дейвис е толкова важен за нас и изобразяването на Аларик от него е чудесно. Наистина искаме да се опитаме да му дадем заслуженото, което е силната позиция на героя и невероятният път, както и да се развие това.

След като кръвта на Клаус може да лекува ухапване от вампир, чудя се какво може да направи на върколак. Ще разберем ли това в трети сезон? Има ли още информация за кръвта на Клаус?

Трябва да има, сигурна съм. Правилата за хибрида и всичко свързано с него, само докоснахме повърхността.

Кога се появи идеята за хибрида?

Преди да напишем първата страница от сценария за втори сезон.

[Интервюиращия се смее от изумление ]

Да,  планът винаги е бил такъв.

Считам, че ще видим Тайлър в следващия сезон.

Със сигурност. Посточнното семейство на сериала ще се завърне изцяло. Надявам се, че ще можем да се заровим наистина дълбоко в приятелството между Тайлър и разцъфналия романтичен интерес към Каролайн и потенциалния й интерес към него – а също така може би и шерифът и кмета, щом кмета навакса и как всяка една от тях ще защитава детето си, вероятно и ще се опитат да държат децата си далеч едно от друго.

Последен въпрос: Можеш ли да ни кажеш още нещо за това накъде са се отправили Стефан и Клаус?

Право по пътя величието. [Смее се] Само това мога да кажа. Не можем да бъдем по-развълнувани – включително и Джоузеф и Пол Уесли – да разкажем тези истории. За нас сценаристите е вълнуващо, както и за тях като актьори. Изпълнени сме с енергия за новото пътуване на Стефан, как Клаус се вписва в това и как ще се развие всичко.

Превод: yan4etolp

*ЗАБЕЛЕЖКА: Преводът принадлежи на този сайт. Ако го използвате целия или част от него, задължително поставяйте линк като източник!

Източник: EW

Tagged with:
Публикувано в Други
One comment on “Още едно интервю с Джули Плек за финала
  1. Dark Soul каза:

    много хубаво интревю!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Дневниците на вампира – Следващ епизод


Сезон 5 Епизод 1 - I Know What You Did Last Summer

Дата на излъчване (САЩ): 03.10.2013

Дата в България: 04.10.2013

Резюме - TBA

ОЩЕ || СНИМКИ || ВИДЕО

Древните – Следващ епизод


Сезон 1 Епизод 1 - Always And Forever

Дата на излъчване (САЩ): 03.10.2013

Дата в България: 04.10.2013

Резюме - TBA

ОЩЕ || СНИМКИ || ВИДЕО

Follow me on Twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Оставащо време до премиерата
Премиера на сезон 504.10.2013
Пълните епизоди на български
Книга 9 Ловците: Лунна песен
Изрязана глава от „Сенчести души“
Книга 8 Ловците: Фантом
Книга 7 Завръщането: Плунощ (Фен превод)
Книга 6 Завръщането: Сенчести души (Фен превод)
май 2011
П В С Ч П С Н
« апр.   юни »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
За връзка

Можете да се свържите с мен на thevampirediariesbg@gmail.com,
както и на @VampDiariesBg
в Twitter

Join 10 600 other followers

Архив
Blog Stats
  • 3 559 367 hits
Блог класация
%d блогъра харесват това: