Интервю с Джули Плек за последиците от финала на трети сезон

Внимание! Постът съдържа големи спойлери от последния епизод!

Откога знаехте, че в края на трети сезон Елена ще бъде в трансформация във вампир?

Краят се подготвя от около две години. В първата поредица от книги, точно това се случва с нея. Когато Кевин Уилямсън и аз дойдохме в шоуто казахме: „Не може да се случи както става в книгите“, което е горе-долу на страница 200 в първата книга (*бел. – всъщност Елена става вампир в третата книга).

Това очевидно ни се струваше прекалено рано и прибързано, а не искахме да правим шоу за тийнейджърка, която веднага става вампир. Но винаги сме знаели, че пътуването й ще я отведе тук в крайна сметка и просто продължихме да се движим по вълната. Имате момиче, което по някакъв начин е загубило последния жив роднина със смъртта на леля Джена миналата година, така че когато започнахме този сезон наистина искахме да започнем тази връзка с Аларик като неин настойник и ментор, а после да изтръгнем това от нея в края, отставяйки нея и брат й без никого. Сега беше най-подходящото време – когато си оставен без възрастни, които да те надзирават, без родители, без настойник – Елена да преживее следващата еволюция в пътешествието си. Всичко, което направихме с това тя да стане по-силна през последната година, тренирането и свързването й с физическата й същност, цялата скръб и емоции, които преживя, състраданието което изпитваше към всички, това ще бъде развито през следващата година както и каква личност и вампир ще бъде тя – ако избере да завърши трансформацията.

Очевидно, тя ще се трансформира.

Ще има дискусия за това в началото, но пътят по който сме тръгнали е такъв.

В момента, когато призрака на Аларик се появи пред Джеръми се замислих, че евентуално могат да убият Елена, защото Нина Добрев все пак ще бъде в шоуто като Катрин.

Известни сме с това да правим подобни радикални неща, от които останалите не е задължително да се чувстват добре, така че имаше нещо забавно в този момент. Хората щяха да си мислят, горкият Мат, той ще си замине и да скърбят за него в този момент и да не се замислят, че Елена е в някаква опасност. Така че, когато това се случи, е просто „О, по дяволите!“

Начинът, по който Нина беше безжизнена и се носеше беше страхотен!

Това момиче. Ако имаше награди за изиграване на емоции под вода, тя щеше да спечели всичко.

Елена знаеше ли, че Мередит й е дала вампирска кръв, когато каза на Стефан да спаси Мат първо?

Този въпрос ще зададем и отговорим, когато се върнем за следващия сезон.

И просто да проверим: Мат наистина е жив, нали?

Мисля, че ако Мат не беше оцелял всичко щеше да е прекалено драматично.

Да поговорим за прощалната реч на Елена с Деймън, когато му каза, че ако трябва да избира, ще бъде Стефан.

През цялата година казваме, че това е избора за това коя е в този момент в живота си, какво иска от живота и кой иска да бъде в живота й романтично. Въпреки, че очевидно започва да обича Деймън, и може би е влюбена в него, в течение на три сезона всичко което казахме беше 100% вярно: дори в най-лошите моменти, тя никога не е разлюбвала Стефан и не можете просто така да пуснете някого. Така че, да пусне Деймън беше правилното решение за нея. Разбира се сега, кой знае какво ще се случи. Животът й ще се промени напълно с краката нагоре. Само един Бог знае как ще реагират братята. Ако имат противоположни гледни точни (да се разбира: Деймън определено щеше да спаси първо Елена, за да бъде все още човек), тогава как ще се справят един с друг? Като по чудо в края на тази година те бяха по-близки от всякога като братя, как ще се отрази всичко това на тази връзка? Има много страхотни въпроси, които ще изскочат като резултат от това.

Един от обратите, които не можахме да предвидим – доста подходящо след като Елена каза, че изборът й може и да е различен ако е срещнала първо деймън – видяхме, че Деймън наистина я е срещнал пръв във вечерта, когато родителите й са катастрофирали, но я е накарал да забрави, защото не иска да се знае, че е в града.

Деймън сега има няколко неща, които я е накарал да забрави. Ако има нещо, което всички знаят за нашите правила при вампирите е, че когато умреш и си в трансформация, спомените ти се връщат. Така че, има малко нова информация, която ще бъде представена на Елена в първия епизод от следващия сезон. Мисля, че това е просто част от продължаващото приятелство и романтикя, които Елена има с Деймън. Тя никога няма да може да го отхвърли напълно, а новата информация само ще влезе под кожата й и ще се запечата в нея дори още повече. Това ще причини усложнения със Стефан разбира се. Но тя е отдадена на него. Обича Стефан. Наистина ще ги видим заедно за известно време.

Значи тя направи избора си, но не е задължително да е окончателно – сексуалното напрежение все още ще съществува, дори да е съвсем леко. Имам чувството, че феновете и от двете страни ще са доволни от това.

Не, не. Най-страстните от противоположните отбори никога не са щастливи, освен ако не получат каквото искат.  Ние сме в средата на пътуването, нашата героина тъкмо взе важно решение в живота, а после всичко предстои да се промени. Ние започваме втората част. Ще продължим да задаваме въпросът „Защо беше правилно за нея?“ и ще отговорим с развитието в следващия сезон. Елена като герой ще продължи да се развива и променя, както и нашите момчета, както и чувствата им един към друг и към нея. Това е маратон, а не спринт.

Да поговорим за сделката на Бони с Клаус.

Това е същата магия, с която Клаус влезе в тялото на Аларик, а Естер в това на Ребека. Така че, можете да определите бъдещето на Джоузеф Морган по тази логика.

Видяхме как тялото на Клаус изгаря като Майкъл и Фин, така че според мен можем да го видим само в ретроспекция.

Нали знаете, аз самата не видях цялото тяло да изгаря докрай. Така че, не мога да потвърдя на 100%, че сме видели последното от него.

И Клаус наистина е започнал кръвната линия на Деймън, Стефан и Каролайн?

Да, това е истината.

Преди да поговорим за Клаус като Тайлър трябва да обсъдим сцената, когато Тайлър и Каролайн планираха да се срещнат след 2 часа и да избягат заедно. Тази сцена беше сърцераздирателна.

Да, обожавам този момент. Едно от нещата, които правим в шоуто е от време да време да изиграваме тази почти изпълнима тийн фантазия. Идеята да избягаш от града с момчето, което обичаш за да избегнеш опасността – напомня ми за детството. Обичам сцената заради ентусиазма, който имаха за това свое приключение, въпреки цялата тъмнина, която ги заобикаля. Те бяга двама влюбени тийнове, които щяха да хванат пътя и да изживеят любовта си.

Какво ще се случи с тях следващия сезон? Какво ще си мисли Каролайн?

Отначало ще е шокирана, потресена и вероятно на ръба, но също така и много объркана, когато разбере, че Тайлър все пак е оживял. А след това ще бъде ужасно ядосана на Клаус, който се увърта и ще продължава да ги разгирава относно това кой е в тялото на Тайлър.

Това ще е забавно. Обаче съветът все още знае кои са всъщност Тайлър и Каролайн.

 О да, знаят. Това определено ще бъде темата на първият ни епизод, когато се върнем. Съветът знае прекалено много и има нужда да предприеме действия срещу тези, които са ги заблуждавали (кмет Локууд, шериф Форбс и д-р Фел), но също и срещу вампирите в града.

Мислите ли да представите някой нов герой от този съвет?

Определено ще се запознаем с нови герои, които имат доста твърда гледна точка относно какво трябва да се случва в този град.

Що се отнася до Бони, Кат Греъм казва, че според нея нещата могат да се развият по 2 начина: след като Бони явно и хареса тъмната магия, която използва за да спре сърцата на Джер и Аларик, тя може или да се уплаши от нея и да я избягва, или да се отдаде на нея. Какво можеш да кажеш за това накъде се е запътила Бони?

Това, което следва за Бони е наистина дълбоко, много по-емоционално проучване на нейното вещерство, нейното наследство като вещица. Следващата година ще бъде за това как тя трябва да разбере, че от нейните действия има последствия, но и че тя трябва да намери разбирателство със себе си и да реши каква вещица иска да бъде. Ще има много търсене на себе си, много спадове и много обрати, но да се надяваме, че това ще бъде хубаво пътешествие за нея.

Тайлър-Клаус каза на Бони, че другите вещици ще са ядосани заради това, което тя е направила да спаси приятелите си. Ще видим ли гнева на вещиците в следващия сезон?

 Със сигурност. Това, което ми хареса, е че Бони буквално каза на предците си вещици и вампири: „Престанете да ме размотавате. Ще правя каквото трябва за да защитя хората, които обичам и не ме интересува на кого му харесва и на кого не.” Това е голям момент за Бони и възвръщането на собствената и сила, определено ще го видим следващата година.

Много хора говореха за напускане на Мистик Фолс: Древните, Тайлър и Каролайн, някой от Салваторе, който Елена не избере..

Сега, след всичко това, което се случи с Елена мисля, че всички, които планираха да напуснат града ще си променят плановете.

Е, значи Деймън остава. Какво можеш да кажеш за Ребека?

Ребека ще бъде малко нежелана сред героите в шоуто, ако не и сред всички в шоуто, защото това беше много, много агресивно и убийствено действие. Даже Мат, нейният сладък футболист, ще има малко затруднения да го преодолее. Със сигурност няма да говори с нея скоро. Ще видим как ще реагира тя на това да бъде изолирана дори повече, отколкото е била сега. А за момие, което не обича да е самотно това няма да е най-лесното нещо. Също така тя току-що приключи възможността на Клаус да прави хибриди, затова той също няма да е много щастлив.

Илайджа подкрепил ли е Ребека относно убийството на Елена или тя действа на своя глава?

Знаете ли, все още нямам отговор на този въпрос.  Харесва ми да мисля, че Ребека е взела доста смело решение и това ще я накара да си понесе последиците както от братята си, така и от себе си. Но трябва да го обсъдя с другите сценаристи.

Това искаме да мислим и ние, след като Илайджа е любимия ни Древен. Той ще остане ли в града?

Вашият любим Илайджа е и наш любимец. Даниел участва в докторски сериал на NBC „Saving Hope” и неговото бъдеще с вампирите е свързано с неговото бъдеще с докторите. Но можем да го използваме като гост звезда и ще видим какво ще се случи.

Сега Аларик го няма, Елена няма как да бъде използвана за нови хибриди от Клаус. Кой ще е новият злодей за следващия сезон?

Това е въпрос, който предстои да получи отговор. Откъде ще дойде злодея? Това ще е забавно, да видим кой ще е той и защо.

 Има ли нещо друго, което искаш да кажеш за епизода?

Само не ми изпращайте зли съобщения и заплахи в Twitter.

 Превод: yan4etolp и Мокка

Ако използвате превода, посочвайте като източник!!!

Източник

Advertisements
Публикувано в Други
11 comments on “Интервю с Джули Плек за последиците от финала на трети сезон
 1. smile каза:

  Предстои страхотен сезон !!!

 2. lusy каза:

  Az se nadqvam da vidim Katherine 🙂 ❤ :).No sled kato Klaus e jiv ne sam mnogo sigurna!:(

 3. mimi каза:

  Не съм доволна от финала … не виждам кое ще се обсъжда цяло лято – това, че Елена е на път да стане вампир, което се коментираше и предполагаше отдавна или това, че избра Стефан за 100 път :@ Прекалено скучно стана, никаква тръпка нямаше. Въпреки, че знаех че ще избере тъпия Стефан до последно се надявах да е Деймън 😦 Много ми е интересно сега дали в 4 сезон ще отделят внимание на спомените, които Деймън е изтрил на Елена и как ще го приеме тя.
  Според мен половината 4 сезон Елена ще има да се чуди и да се вайка, че се е превърнала ама да видим … Не мога да кажа, че нямам търпение до септември месец, защото имам 😀 Както казва Джули май наистина правят неща, които не се харесват на феновете :@
  Единствената ми надежда в този сериал остана Катрин <333 Да вземат да я върнат вече, че съвсем боза ще стане 😀

  • donsity каза:

   Ne si napylno prava da tova sys Stefan e mn mn tupo no ako be6e izbrala Damon 6te6e da iz4esne trupkata i vsi4ko dr i byrzo 6te6e da svyr6i lubovniq triygylnik a sega 6te vidim kak Elena se bori s lubovta si kym Damon koqto 6te stane o6te po silna sled kato se prevyrne.Na men mi haresa finala mn naistina,samo tova 4e Elena izbra stefan i to po mn typi pri4ini no kakvo da se pravi trqbva da se razviva istoriqta.Nqmam tyrpenie za septemvri

   • mimi каза:

    Аз не разбирам защо Елена ще се бори с любовта си към Деймън като всичко си зависеше от нея и ако беше решила да бъде с него щеше да има раздвижване на нещата, а сега точно не виждам нищо ново и по-различно, но все пак това е лично мнение. Ще има пак да се лигавят със Стефан – нещото, което не понасях в 1 и 2 сезон, а в 3 сезон ни бяха отървали от това …слава Богу, но хубавото време свърши …

    • Gabbie. каза:

     Божее … Най-малкото, че като обича Стефан …. няма да се откаже от него ! Апък няма да е монго приятно да е с Деймън и само да го размотава като няма никакви чувства към него. 😉 Логика, брат !

 4. veselina каза:

  nemoje da se ugodi na vsi4ki vseki ima svoq gledna to4ka za ne6tata.i az iskam da e deiman no za sega nee vinagi 6te ima nedovolni .no eto 4e 6te stava interesno za6toto qvno elena nqma da bade dalgo sas stefan.ne6tata 6te se promenqt sledkato elena stane vampir.i za tova sam saglasna 4e ako be6e deiman izbraniq seriqla 6te zagubi svoq 4ar i 6te6e da stane ednoobrazno.a taka pone 6te ima naprejenie i golqm interes v sledva6tiq sezon

 5. Maria каза:

  Когато казва на Деймън, че тя е срещнала първо Стефан сгреши. И когато Деймън си спомни, че тя всъщност срещна първо него, се изправи с цялата си сила пред Аларик защото Елена е срещнала първо него 🙂
  Много ме изкефи 🙂

 6. Mia T. каза:

  От начало и аз исках да избере Деймън, но с течение на обстоятелствата разбрах, че има много по-силни чувства към Стефан. Както каза Джули те са известни с радикалните промени, но в този случай дълбоко в себе си знаем, че засега е Стефан и може би за напред. Също така и сега, когато се върнат спомените на Елена от първата среща с Деймън също ще се отрази на изборът и. Но от начало едва ли някой ще мисли за избор, по-скоро всички ще се опитват да помогнат на Елена да преодолее трансформацията, която със сигурност ще е трудна. : )

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Дневниците на вампира – Следващ епизод


Сезон 5 Епизод 1 - I Know What You Did Last Summer

Дата на излъчване (САЩ): 03.10.2013

Дата в България: 04.10.2013

Резюме - TBA

ОЩЕ || СНИМКИ || ВИДЕО

Древните – Следващ епизод


Сезон 1 Епизод 1 - Always And Forever

Дата на излъчване (САЩ): 03.10.2013

Дата в България: 04.10.2013

Резюме - TBA

ОЩЕ || СНИМКИ || ВИДЕО

Follow me on Twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Оставащо време до премиерата
Премиера на сезон 504.10.2013
Пълните епизоди на български
Книга 9 Ловците: Лунна песен
Изрязана глава от „Сенчести души“
Книга 8 Ловците: Фантом
Книга 7 Завръщането: Плунощ (Фен превод)
Книга 6 Завръщането: Сенчести души (Фен превод)
май 2012
П В С Ч П С Н
« Апр   Юни »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
За връзка

Можете да се свържите с мен на thevampirediariesbg@gmail.com,
както и на @VampDiariesBg
в Twitter

Join 10 601 other followers

Архив
Blog Stats
 • 3,553,963 hits
Блог класация
%d bloggers like this: